Gå til primært indhold

Shifts link-anbefalinger, vol.1

Dette er første del af en ny serie af artikler på vores hjemmeside, hvor vi anbefaler nogle af de interessante links, som vi er faldet over indenfor de sidste par uger. Anbefalingerne vil for det meste tage udgangspunkt i vores tre fokusområder: tilgængelighed, performance og skalérbarhed.

Microsoft vil tvinge brugere af udvalgte websites over i Edge-browseren

Fremover vil brugere, der benytter Internet Explorer 11 (IE11), blive tvunget over i Microsofts nyere (og markant bedre) browser, Edge, såfremt de besøger et ud af 1.156 udvalgte websites, herunder bl.a. YouTube, Instagram og Twitter. Det er et tydeligt vink med en vognstang fra Microsofts side til IE11-brugerne om at det er på tide at skifte browser, ikke mindst fordi al support for IE11 ophører den 30. november i år.

Endelig kommer :focus-visible CSS selectoren i både Chrome og Firefox

Keyboard-navigation er en af de grundlæggende funktionaliteter, der ofte bliver overset, når websites og applikationer bliver udviklet, og én af faktorerne der gør sig gældende, er at de fleste webdesignere, ikke bryder sig om den “ramme”, der omkranser link, knapper og input-felter, når brugeren placerer sin cursor på/i dem. Der har længe været et ønske om at udviklere i CSS kan differentiere udseendet af de interaktive elementer, alt efter om brugeren navigerer vha. mus eller keyboard, og det er præcis, det :focus-visible gør muligt. Selectoren, som det hedder i fagsproget, har eksisteret i en del år efterhånden, men browserne har ikke haft travlt med at implementere den, men nu sker der altså noget, og den er allerede landet i seneste version af Chrome og er på vej i Firefox.

Craft CMS sætter fokus på tilgængelighed

Brugervendte websites får ofte al opmærksomheden, når der tales om tilgængelighed, men bag alle de websites, sidder der et hav af mennesker, der sørger for at lægge indhold op i alle former og afskygninger. Dette sker normalt i et Content Management System (CMS), og den sørgelige sandhed er, at administrations-delen i disse meget sjældent er tilgængelige — bl.a. har WordPress’ nye Gutenberg-editor fået en del hug for at have set stort på tilgængeligheden. En afledt effekt af dette er, at en gruppe af mennesker, bliver udelukket fra at kunne fungere i et job, der handler om at lægge indhold på hjemmesider. Nu har det svenske CMS, Craft, fået nok, og har derfor lagt et “manifest” op på deres hjemmeside, hvor de slår fast at tilgængelighed bliver en integreret del af deres produkt og processer fremover.