Gå til primært indhold

Grundlæggende tror vi på, at internettet er for os alle sammen. At det skal være tilgængeligt for os alle. Uanset hvilke forkundskaber eller fysisk formåen, vi har. Den idé deler vi med Tim Berners-Lee, der skabte the World Wide Web - intet mindre end. Han formulerede det sådan:

“The power of the Web is in its universality. Access by everyone regardless of disability is an essential aspect.”

Tim Berners-Lee

Vi vil sige det meget enkelt: God tilgængelighed gavner os alle sammen en gang imellem, mens det gavner nogen altid. Det vil sige, at vi alle kan stå i en situation, hvor lyset f. eks. gør det svært at skelne indholdet på siden, eller hvor vi i en periode ikke kan bruge musen pga. en brækket arm. Mens begrænsningerne kan være forbigående for nogen, er de dagligdagen for andre.

En af de befolkningsgrupper, der ofte overses, er de ældre. Det gør sig desværre også gældende på internettet. Med alderdommen følger reduceret funktionalitet, bl.a. i form af nedsat syn, nedsat hørelse og svigtende fin-motorik, som alle tre er funktioner, vi benytter til at navigere på internettet. Det kan være når der skal ses en video af børnebørnene, høre Mads & Monopolet eller handle dagligvarer. Ifølge Danmarks Statistik er 20% af den danske befolkning 65 år eller derover, hvilket vil sige at en hjemmeside, der opfylder kravene for tilgængelighed, har en langt større chance for at aktivere 20% af danskerne. Det er med andre ord også noget, der kan aflæses direkte på bundlinjen.

Da Tim Berners-Lee under åbningsceremonien ved OL i London 2012, fik muligheden for at sprede ét enkelt budskab valgte han dette: This is for everyone (Dette er for os alle). Foto: BBC

Tilgængelighed betyder – stik imod manges opfattelse – ikke at websites og applikationer bliver kedelige og grimme, men at hensynet til brugeren er større end hensynet til det æstetiske. 

Vi kan hjælpe med alle aspekter indenfor tilgængelighed, både som konsulenter på sidelinjen og som udførende partner, bl.a. ved at udføre tests, designe (i tæt samarbejde med UX’ere og designere) og udvikle frontend-løsningen. Alt sammen med det formål at alle kan bruge løsningen, samt at tilgængeligheds-standarden, WCAG 2.1 AA, overholdes. 

Shift var en stor hjælp i forbindelse med at få lavet Peakons employee engagement software tilgængeligt for alle. Både i form af praktisk udviklingsassistance, der gjorde at vi kunne rykke hurtigere, og som sparringspartner ved valg af konkrete løsninger på de mere komplekse accessibility-problemstillinger.

Anne-Sofie NielsenCTO @ Peakon

Skal vi også hjælpe dig med at få styr på tilgængeligheden, så ring til os på 71 99 07 55 eller send en mail til info@shift.dk, så vi kan starte dialogen.