Gå til primært indhold
Foto: unsplash.com

Når vi siger, at vi udvikler skalérbart, betyder det helt konkret, at vi arbejder element- og komponentbaseret. Vi bryder løsningen ned i så små elementer som muligt. Og vi leverer dem i et komponentbibliotek eller en styleguide.

Vi bygger altså klodserne – også de helt små – og overleverer den nødvendige viden og forklaringerne på, hvordan de skal sætte dem sammen. Når vi arbejder på den måde, giver vi kunden frihed til at skalere løsningen efter behov. Det er fx muligt at udvide den og tilføje nye moduler – opbygget af de små komponenter. 

Hvordan et konkret design skal brydes ned - i hvilke komponenter - arbejder vi os frem til i tæt dialog med UX’erne og designerne på opgaven. Sådan kommer visionerne og den færdige løsning til at hænge sammen. Og til at leve op til de øvrige krav vi stiller om tilgængelighed og performance.

I komponentbiblioteket eller styleguiden gennemgår vi alle elementerne, dokumenterer og præsenterer dem, skriver koden og tydeliggør, hvor og hvordan de kan bruges og sættes sammen. Det er ikke et låst dokument. Løbende kan man føje flere elementer til, fjerne eller redigere, hvis der bliver behov for det. Når komponentbiblioteket holdes opdateret, fungerer det som ’one source of truth’, hvor alle til enhver tid kan finde det, der gælder. Og laver man ændringer her, vil det slå igennem på alle sider.