Gå til primært indhold

Shifts link-anbefalinger, vol.2

I Shift har vi en Slack-kanal, der kort og godt hedder "Links", og det er fra denne kanal, at vi hveranden fredag udvælger nogle af de mest interessante og deler her på hjemmesiden. Nedenfor finder du denne uges udvalgte — god fornøjelse.

Apples LiDAR teknologi kan hjælpe synshæmmede

Da Apple for nylig lancerede deres nye iPhone 12, var det bl.a. med en ny teknologi, der hedder LiDAR, som står for Light Detection and Ranging. Hos BBC kan man se en video, der viser hvordan LIDAR kan hjælpe synshæmmede i dagligdagen.

Apropos Apple, så har de relanceret tilgængeligheds-sektionen af deres website, hvilket skete i forbindelse med International Day of Persons with Disabilities den 3. december. Samme dag dedikerede de forsiden af deres website til tilgængelighed.

Det er til gengæld ærgerligt at store dele af Apples egen hjemmeside ikke lever op til WCAG 2.1 tilgængeligheds-standarden.

Screenshot af Apples hjemmeside den 3. december 2020, der promoverer firmaets fokus på tilgængelighed.
Apples hjemmeside den 3. december 2020 (Screenshot).

Usability gennemgang af multifunktions-knapper

Vores allesammens usability-guru, Jakob Nielsen, og hans folk hos Nielsen Norman Group har lavet en grundig gennemgang af det, de kalder State-Switch Controls — altså knapper, der udfører mere end en funktion. Eksempler herpå er Menu-knappen (burger, luk), Play-knappen (play, pause) og Mute-knappen (mute, unmute), men internettet er fyldt med den slags knapper, og de er ofte meget inkonsistente i deres design.

Sådan blev "Floating Action Button" en del af Google Material Design

Nogle user interface elementer, bliver lynhurtigt en bestanddel af vores brugsmønstre, og ofte tænker vi ikke videre over det; det er som om at "sådan er det bare". Google har netop lavet en gennemgang, der beskriver historien bag deres Floating Action Button, og det er spændende at læse om alle de små beslutninger, forhindringer og opdagelser, der sker undervejs i processen i tilblivelsen af noget, som langt de fleste bare tager for givet og ikke tænker videre over.