Shifts link-anbefalinger, vol.10
Status på overholdelsen af tilgængelighedsloven
Da loven om webtilgængelighed blev vedtaget og sat i kraft, var deadlinen for de offentlige hjemmesider sat til september 2020. Det er Digitaliseringsstyrelsen, der har opgaven med at monitorere hjemmesiderne og afgøre om de overholder lovgivningen, og de har netop offentliggjort første sæt resultater. Resultaterne viser — ikke helt overraskende — at der fortsat er problemer.
Præcis halvdelen af de testede sites overholder ikke standarden, 43% overholder den delvist imens blot 7% overholder standarden fuldt ud. Der er med andre ord plads til forbedring.
TikTok fokuserer på tilgængelighed
Det sociale medie, TikTok, giver nu deres brugere mulighed for at tilføje undertekster til deres videoer — underteksterne er automatisk genereret, men med mulighed for at rette i dem. Derudover så meddeler TikTok også at de pt. laver et større review af deres platforms tilgængelighed, med henblik på at forbedre brugeroplevelsen for en større del af deres brugere.
BBC har designet ny og tilgængelig skrifttype
Den hæderskronede engelske statsradiofoni, BBC, som i mange år har været lidt af et digitalt fyrtårn, har nu designet egen skrifttype, der udover at skulle matche deres stærke brand og fungere på mange sprog, også skal være læselig for alle. Tidligere har BBC bl.a. brugt klassiske skrifttyper som Gill Sans, Arial og Helvetica, men i tilblivelsen af deres egen skrifttype har de bl.a. researchet hvordan hjernen læser og opfatter information. At skrifttypen så også skal indeholde både et serif og sans-serif snit samtidig med at den skal eksistere med bl.a. det kyrilliske alfabet, betyder at det er noget af en opgave, BBC har været ude på.