Gå til primært indhold

Shifts link-anbefalinger, vol.9

Google dropper fordelsbehandlingen af AMP-sites

Da Google introducerede AMP (Accelerated Mobile Pages) for seks år siden, var det bl.a. med henblik på at sikre brugerne var sikret en hurtig oplevelse, men desværre gik det som det ofte går, når en af de store spillere introducerer proprietær teknologi, nemlig at de websteder, der implementerede AMP-versioner af deres websites, fik en fordelagtig behandling af Google på søgeresultat-siden. Der har været en konstant debat omkring brugen af AMP lige siden, bl.a. fordi at AMP ikke nødvendigvis var en bedre løsning end at optimere en eksisterende side.

Nu ændrer Google endelig deres algoritmer, og det betyder at sider, der ikke benytter AMP, også kan forekomme i Top Stories. Det får mange til at spekulere i om AMP er på vej til at udgå, og herfra kontoret, der tror på et åbent og frit internet, krydser vi fingre for lige præcis det.

Space Jam

I 1996 udkom filmen Space Jam, og Warner Brothers, som stod bag filmen, gav den hele armen med markedsføringen, bl.a. i form af et website, hvilket var lidt af et særsyn i internettets spæde start. Websitet til filmen har siden levet en nærmest mytisk tilværelse, fordi det indtil nu har ligget på den samme adresse og har stået uændret, så det har været som en rejse tilbage i tiden at besøge det.

Nu, 25 år senere, kommer der så en efterfølger til filmen, og i modsætning til 1996 så er det ikke svært at forestille sig at websitet har været en af de første ting på marketings-agendaen. Heldigvis er det gamle site bevaret, dog på en ny adresse.

Den østrigske udvikler, Max Böck, har kigget lidt på forskellene på de to websites og analyseret deres performance i forhold til den tid, de er lavet til.

Tilgængelighed er altid vigtigt

Når man beskæftiger sig med tilgængelighed hører man ofte dårlige undskyldninger/argumenter for hvorfor et givent website eller en applikation ikke behøver overholde tilgængelighedskravene. Chris Ferdinandi har åbenbart hørt og læst de samme argumenter et utal af gange, og han har skrevet en artikel, der ganske glimrende repræsenterer vores tanker om emnet.