Gå til primært indhold

Shifts link-anbefalinger, vol.8

Live undertekster i Google Chrome

En af denne uges store nyheder indenfor tilgængeligheds-feltet er at Google har tilføjet live undertekster i den seneste version af Chrome. Funktionaliteten har tidligere været i nogle Android-baserede mobiler, men kommer altså nu i desktop-versionen af Chrome-browseren. Indtil videre fungerer det kun med engelsk, og der kan være lidt forsinkelse på teksterne, men under alle omstændigheder er der tale om en væsentlig forbedring af vilkårene for døve og hørehæmmede, der ofte ikke har muligheden for at forbruge video-indhold på nettet.

Fremtiden for tilgængelighed på Xbox

Microsofts konsol, Xbox, har i lang tid været anerkendt for sine tiltag indenfor tilgængelighed, bl.a. ved at lave controllers, der kan bruges af folk med forskellige handicap. I 2019 begyndte de arbejdet på XAG (Xbox Accessibility Guidelines) og lancerede første version i januar 2020. Siden da har Microsoft fortsat arbejdet, og der ligger nu en forbedret version af XAG klar, der gerne skulle hjælpe spil-udviklere med at gøre gaming til en bedre oplevelse for alle.

Material Designs form-felter er dårligt designet

I vores branche hører man ofte at "Google gør sådan her, så det må være godt", men det er desværre ikke altid tilfældet. Et glimrende eksempel herpå er form-felterne i deres design system, Material Design. Felterne bruger det såkaldte Floating Label mønster, som har været en meget populær design-trend de sidste 4-5 års tid, men som ikke nødvendigvis skaber en god brugeroplevelse. Adam Silver, der er ekspert indenfor design af form-felter, har skrevet en kort artikel om hvor Google er gået galt i byen.

At det ikke altid kan betale sig at kopiere de store spillere har den danske udvikler, Kenneth Larsen, også skrevet om, og her nævner han bl.a. "Jakob's Law", som bør være grundviden for alle, der på en eller anden måde laver websites og applikationer.