Gå til primært indhold

Shifts link-anbefalinger, vol.12

Nyt CSS kursus fra Google

Hvis man sidder og overvejer at lære CSS på den grundige måde, så har Google netop lanceret et nyt CSS kursus, hvor man får muligheden for at lære tingene fra bunden og i den rigtige rækkefølge. Det er også muligt at lære om enkelte under-kategorier af CSS, som f.eks. CSS Grid og Logical Properties (ofte omtalt som CSS variabler) — begge dele er nu understøttet i samtlige moderne browsere, og kan derfor bruges uden at man skal bekymre sig om alternative løsninger.

Og: det er 100% gratis. Selvom det er Google, så behøver man ikke være logget ind eller afgive nogle tilladelser, så gratis betyder rent faktisk gratis i denne omgang. Man betaler hverken med penge eller data.

Spotifys play-knap er blevet redesignet

Spotify ved godt at deres vigtigste knap overhovedet, er Play-knappen. Ikke desto mindre har de i mange år taget den bløde mellemvej ift. designet af den, idet den hverken var den rigtige "Spotify grønne" og heller ikke havde en tilstrækkelig kontrast, hvilket gjorde at teksten kunne være svær at læse. Som det så ofte forholder sig, så ligger løsningen lige for og er simplere end man kunne forestille sig.

Nye tilgængelighedstiltag fra Apple

I går (20. maj) var det GAAD (Global Accessibility Awareness Day), og det er ofte på den dato eller lige op til, at mange firmaer vælger at præsentere nye tiltag, de har foretaget sig for at forbedre tilgængeligheden af deres produkter. I år tog Apple prisen for noget af det mest imponerende med de nye muligheder, de har skabt for Apple Watch brugerne — vi vil ikke spolere overraskelsen, så hop ind og se videoen. Der er også andre spændende ting på programmet, bl.a. får Voiceover brugere mulighed for at få beskrevet indholdet af billeder.

Endelig er der, hvad nok kan betegnes som en lille ting, men nok en af dem, der får en stor impact, nemlig nye emojis, der viser personer med hjælpemidler til funktionsnedsættelser som f.eks. høreapparat. Normalisering af funktionsnedsættelser og nedbrydning af de tabuer, der ofte er forbundet med dem, er vigtig, så personer der i forvejen føler sig marginaliseret, ikke bliver det yderligere.